Повага та Пам'ять: Ставлення до Ветеранів у Сполучених Штатах і Україні

Дата: 19.10.2023 23:12
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

🫂“Цивільним варто ставитися до ветеранів, так, як в Америці. Там з повагою ставляться до усіх військових загалом. Значна частина американців проходять службу в своїй армії. Коли вони звільняються, все одно, залишається розуміння, що людина в формі – це той, хто прийшов на заміну. А цивільні розуміють, що людина у формі – це захисник”.

Так говорить Максим ЗУБОВ, ветеран, який отримав складні поранення ніг у червні 2014 року біля Слов’янська. А у 2023 році представляв Україну у складі збірної Invictus Games: Team Ukraine.

Ми продовжуємо говорити з ветеранами і військовими на тему “❓Як цивільні повинні реагувати на військових і ветеранів, щоб не вибивати людину з рівноваги, не створювати незручності надмірною увагою, але водночас не бути байдужими❓”.

Окрім служби Максим багато років займається питанням увічнення пам’яті загиблих захисників України, створенням безбар’єрного простору. Говорить, що це перевірка наскільки ми готові бути цивілізованим суспільством.

💬“Я зараз здебільшого ходжу у цивільному одязі, бо як колись сказав Олег Сенцов: “Я не хочу все життя бути політв’язнем”. Так само я, не хочу, щоб всі мої життєві досягнення полягали у тому, що я ветеран. Це етап життя, яким я пишаюся, але він не повинен бути одним єдиним у моєму житті. Тому я максимально намагаюся просто жити”.

Максим переконаний, що саме 👆 повага — це і є вдячність для ветерана.

🤝“В Америці це «Thank you for your service». І “Дякую за службу”, як український аналог – це правильна ідея”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь