😺 Як працюватиме Єдиний державний реєстр домашніх тварин — дізнайтеся на брифінгу

Дата: 16.11.2023 18:33
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

📌Брифінг заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дениса Башлика, заступниці Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольги Шевченко, керівника із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислава Баніка.

Тема: Створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. Як працюватиме Реєстр, яку інформацію міститиме та як ці дані допоможуть зменшити кількість безпритульних тварин.

Уряд ухвалив постанову щодо створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. Тепер опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані міститимуться в електронному реєстрі. Це спростить отримання документів для тварин та допоможе адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів.

Спочатку в реєстр вноситимуть інформацію про котів і собак, далі масштабуємо послугу й на інших тварин. Реєстр допоможе зібрати інформацію про домашніх улюбленців і використовувати її для пошуку загублених тварин, контролю вакцинації та стерилізації.  

А також це ще один крок до створення ветпаспорта в Дії. Прямуємо до того, щоб навіть документи пухнастих друзів були під рукою.

Що зміниться❓
Українці зможуть добровільно й безоплатно вносити інформацію про свого улюбленця в реєстр у державного або приватного ветеринара. У системі буде функціонал для пошуку домашніх тварин: ви зможете повідомити про знайденого улюбленця або сповістити про втрату свого. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні. 

Очікуємо на запуск реєстру вже незабаром. Створюємо комфортні послуги для хвостиків 🐕‍🦺

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь