Пенсійний фонд України: Питання-відповідь.

Дата: 19.12.2023 17:31
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Фото без описуЯ – пенсіонерка, колишній сільський медик, проживаю з сином – учасником бойових дій. ⁉ На які пільги з оплати житлово-комунальних послуг ми маємо право?

Для категорій осіб “сільський медик на пенсії” та “учасник бойових дій” законодавством визначено різні види та розміри пільг.

ℹ Якщо ви належите до категорії осіб “сільський медик на пенсії” та проживаєте з сином, який має статус учасника бойових дій, то можете реалізувати своє право на 100-відсоткову знижку плати за опалення та як член сім’ї учасника бойових дій – на 75-відсоткову знижку плати за водопостачання, водовідведення, постачання та розподіл природного газу для побутових потреб (крім опалення).

☝️За вибором, ви можете користуватися пільгами на всі види житлово-комунальних послуг разом з сином у розмірі 75%.

При цьому пільги на оплату електроенергії можуть надаватися вам або у вигляді 100-відсоткової знижки на соціальний норматив споживання електроенергії для освітлення житла на одну особу (30 кВт/г на місяць), або у вигляді 75-відсоткової знижки плати з розрахунку соціальних нормативів споживання електроенергії для побутових потреб на двох осіб (100 кВт/г на місяць на двох осіб).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь