Звіт про результати проведення громадського обговорення з приводу перейменування вулиць та провулків на території Коблівської сільської територіальної громади

Дата: 22.01.2024 12:44
Кількість переглядів: 396

Фото без опису

Звіт про результати проведення громадського обговорення з приводу перейменування вулиць та провулків на території Коблівської сільської територіальної громади

Виконавчим комітетом Коблівської сільської ради була здійснена процедура публічних консультацій стосовно перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Коблівської сільської територіальної громади в рамках процесу деколонізації та засудження і заборони пропаганди російської імперської політики в Україні.

Строк проведення громадського обговорення – 21 день з моменту оприлюднення офіційного повідомлення про його початок.

Форма проведення громадського обговорення – публічні консультації, які здійснювалися у два етапи:

І етап - збір пропозицій від жителів Коблівської сільської територіальної громади та інших учасників громадського обговорення у термін з 28 грудня до 06 січня 2024 року включно.

Основною метою І етапу публічних консультацій є збір пропозицій від жителів громади та інших учасників громадського обговорення  щодо нових назв вулиць та провулків у населених пунктах Коблівської сільської територіальної громади, запропонованих до перейменування в рамках процесу деколонізації.

Пропозиції учасників громадського обговорення подавалися у письмовій формі та за допомогою опитування на офіційному сайті Коблівської сільської ради.

За результатами І етапу громадського обговорення жителями громади були запропоновані нові назви об’єктів топоніміки згідно Додатку № 1.

Фото без опису

Пропозиції, де пропонувалося присвоїти вулицям імена загиблих воїнів, були доповнені письмовою згодою їх родичів.

Пропозиції назв об’єктів топонімії, які вже існують в населеному пункті, не враховувалися при формуванні переліку об’єктів топонімії, які пропонувалися до перейменування.

ІІ етап – голосування учасників громадського обговорення здійснювалося з 15 січня до 17 січня 2024 у письмовій формі та за допомогою опитування на офіційному сайті Коблівської сільської ради.

За результатами голосування робочою групою  щодо здійснення заходів із проведення громадського обговорення  щодо перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топонімії був складений протокол №2 від 18 січня 2024 року.

Відповідно до якого був сформований перелік нових назв об’єктів топонімії, які більшістю голосів були запропоновані для перейменування (Додаток №2).

Фото без опису

Також за результатами заповнення підписних листів жителі вулиць Першотравнева та 8 Березня в селі Рибаківка відмовилися від перейменування вулиць та вирішили залишити існуючі назви.

Пропозиція щодо перейменування вулиці Пушкіна в селі Коблево на честь загиблого воїна Сергія Пахомова НЕ була доповнена письмовою згодою його родичів.

Громадське обговорення проводилося у відповідності до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», ст. 41 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної у діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування (в частині найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів), Положення «Про порядок найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, та скверів на території Коблівської територіальної громади».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь