Проведення щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних

Дата: 23.02.2024 15:11
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

На виконання листа Миколаївської обласної військової адміністрації від 20.02.2024 № 685/02-16-24, листа Міністерства цифрової трансформації України від 15.02.2024 №1/06-2-2403 та відповідно до Порядку щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 409, до 26 лютого 2024 року заповнити картку оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних.

Звертаю увагу на те, що Розділ 3 картки «Якість відкритих даних» заповнюється щодо кожного окремого набору даних.

Для полегшення роботи відповідальних осіб, Мінцифри підготувало попередні результати оцінки в рамах Розділу 3 «Якість відкритих даних» за розпорядниками інформації https://diia.data.gov.ua/news/vazlivo....

Попередні результати оцінки були отримані шляхом проведення автоматичного аналізу наборів даних, що оприлюднені на data.gov.ua, та потребують перевірки й підтвердження відповідальними особами розпорядників інформації. Після проведення перевірки та підтвердження даних попередні результати оцінки необхідно додати в картку оцінки https://forms.gle/YmZePW9eVUTdEyDfA, як вкладений файл.

Для цього розпорядникам інформації необхідно:

1.Знайти та завантажити файл(-и) з оцінкою наборів даних розпорядника інформації https://diia.data.gov.ua/news/....

2. Перевірити та доповнити електронну таблицю. Зверніть увагу на комірки, в яких вказано «Заповнюється розпорядником: Так (1) або Ні (0)». Їх необхідно заповнити власноруч, аналогічно до інших. Якщо ви вважаєте, що результати 2 автоматичної оцінки є некоректними або неточними, ви можете зазначити в таблиці правильну, на вашу думку, оцінку.

3. Якщо ви не знайшли попередні результати оцінки власного розпорядника, зверніться з відповідним проханням на адресу opendata@thedigital.gov.ua. Крім того, ви можете самостійно заповнити шаблон таблиці й прикріпити його до форми. Завантажити шаблон таблиці можна за посиланням: https://bit.ly/2LXFqT2.

4. Результати оцінки за Розділом 3 «Якість відкритих даних» прикріплюються до загальної анкети (картки оцінки у гугл-формі) у форматі XLSX.

Важливо! Кожен орган місцевого самоврядування подає ОДНУ ЗАГАЛЬНУ для всіх структурних підрозділів картку оцінки.

Таким чином, структурні підрозділи ОМС, які зареєстровані на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua) як окремі розпорядники інформації:

• НЕ подають окремі картки оцінки до Мінцифри;

• перевіряють та підтверджують попередні результати оцінки за Розділом 3 «Якість відкритих даних», після чого надсилають їх відповідальному за створення узагальненої картки.

Узагальнену картку для ОМС готує відповідальний за цифровізацію, що здійснює повноваження у галузі електронного урядування або на кого покладені повноваження у сфері оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних.  Якщо ви надсилаєте таблиці з оцінкою понад 10 розпорядників інформації, які входять до структури органу місцевого самоврядування, архівуйте електронні таблиці у форматі ZIP. Картку оцінки можна заповнити за посиланням https://forms.gle/YmZePW9eVUTdEyDfA.

Про результати оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних прошу повідомити управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг на електронну адресу berezanka@mk.gov.ua у строк до 28.02.2024р.


Начальник Миколаївської районної військової адміністрації

Максим КАШУБА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь