Проведення щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних

Дата: 23.02.2024 15:11
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

На виконання листа Миколаївської обласної військової адміністрації від 20.02.2024 № 685/02-16-24, листа Міністерства цифрової трансформації України від 15.02.2024 №1/06-2-2403 та відповідно до Порядку щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 409, до 26 лютого 2024 року заповнити картку оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних.

Звертаю увагу на те, що Розділ 3 картки «Якість відкритих даних» заповнюється щодо кожного окремого набору даних.

Для полегшення роботи відповідальних осіб, Мінцифри підготувало попередні результати оцінки в рамах Розділу 3 «Якість відкритих даних» за розпорядниками інформації https://diia.data.gov.ua/news/vazlivo....

Попередні результати оцінки були отримані шляхом проведення автоматичного аналізу наборів даних, що оприлюднені на data.gov.ua, та потребують перевірки й підтвердження відповідальними особами розпорядників інформації. Після проведення перевірки та підтвердження даних попередні результати оцінки необхідно додати в картку оцінки https://forms.gle/YmZePW9eVUTdEyDfA, як вкладений файл.

Для цього розпорядникам інформації необхідно:

1.Знайти та завантажити файл(-и) з оцінкою наборів даних розпорядника інформації https://diia.data.gov.ua/news/....

2. Перевірити та доповнити електронну таблицю. Зверніть увагу на комірки, в яких вказано «Заповнюється розпорядником: Так (1) або Ні (0)». Їх необхідно заповнити власноруч, аналогічно до інших. Якщо ви вважаєте, що результати 2 автоматичної оцінки є некоректними або неточними, ви можете зазначити в таблиці правильну, на вашу думку, оцінку.

3. Якщо ви не знайшли попередні результати оцінки власного розпорядника, зверніться з відповідним проханням на адресу opendata@thedigital.gov.ua. Крім того, ви можете самостійно заповнити шаблон таблиці й прикріпити його до форми. Завантажити шаблон таблиці можна за посиланням: https://bit.ly/2LXFqT2.

4. Результати оцінки за Розділом 3 «Якість відкритих даних» прикріплюються до загальної анкети (картки оцінки у гугл-формі) у форматі XLSX.

Важливо! Кожен орган місцевого самоврядування подає ОДНУ ЗАГАЛЬНУ для всіх структурних підрозділів картку оцінки.

Таким чином, структурні підрозділи ОМС, які зареєстровані на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua) як окремі розпорядники інформації:

• НЕ подають окремі картки оцінки до Мінцифри;

• перевіряють та підтверджують попередні результати оцінки за Розділом 3 «Якість відкритих даних», після чого надсилають їх відповідальному за створення узагальненої картки.

Узагальнену картку для ОМС готує відповідальний за цифровізацію, що здійснює повноваження у галузі електронного урядування або на кого покладені повноваження у сфері оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних.  Якщо ви надсилаєте таблиці з оцінкою понад 10 розпорядників інформації, які входять до структури органу місцевого самоврядування, архівуйте електронні таблиці у форматі ZIP. Картку оцінки можна заповнити за посиланням https://forms.gle/YmZePW9eVUTdEyDfA.

Про результати оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних прошу повідомити управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг на електронну адресу berezanka@mk.gov.ua у строк до 28.02.2024р.


Начальник Миколаївської районної військової адміністрації

Максим КАШУБА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь