У Миколаєві презентували екосистему управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади

Дата: 22.03.2024 10:55
Кількість переглядів: 70

У Миколаєві презентували екосистему управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади

Фото без опису

20 березня  у Миколаєві за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Проєктного офісу DREAM відбувся захід «Презентація екосистеми управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади».

Його проведено з метою залучення представників обласної влади та місцевих громад до роботи з екосистемою DREAM, висвітлення її переваг для реалізації проєктів відновлення та модернізації регіонів, а також зміни уявлення про можливості співпраці з міжнародними донорами та залучення інвестицій на потреби громад.

Учасниками події стали і представники Коблівської сільської ради:  Тетяна Ковалик начальник відділу економічного розвитку та інвестицій, Сергій Федосєєв директор КУ «Агенція місцевого розвитку Коблівської сільської ради» та Вадим Бессонов начальник відділу освіти, молоді та спорту.

Фото без опису Фото без опису

У рамках заходу, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний розповів про низку цифрових інструментів, які сьогодні впроваджує Україна задля покращення ефективності та забезпечення прозорості всіх етапів реалізації таких законопроєктів. Зокрема, про Геоінформаційну систему регіонального розвитку та публічний портал «Децентралізація», Єдиний державний реєстр адрес та Єдиний державний реєстр будівель і споруд, а також про Реєстр рішень місцевих органів виконавчої влади, який наразі перебуває на стадії розробки.

Своєю чергою керівник Проєктного офісу «DREAM» Віктор Нестуля розповів про механізм діяльності екосистеми DREAM, її роль для всебічного розвитку громад, а також прогрес її впровадження. За його словами, така система допоможе як удосконалити процедури створення проєкту, так і залучити необхідну кількість інвесторів, міжнародну підтримку, а також забезпечити експертну оцінку самого проєкту.

Зі своєї сторони відповідальний за юридичний напрямок екосистеми Dream Андрій Колотій проінформував присутніх про її нормативне регулювання, а керівник впровадження екосистеми Денис Іванов – про переваги Dream для громад.

«Використання екосистеми DREAM вибудовує довіру до нашої країни як на національному, так і на міжнародному рівні», – сказав Анатолій Комірний.

Фото без опису

Фото без опису

Наразі, Коблівська сільська рада вже долучилася до екосистеми DREAM та є її користувачем. Вже розпочато процес заповнення профілю громади та внесення інформації про проєкти відбудови, відновлення та розвитку. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь