Впровадження громадського бюджету у  Коблівській громаді

Дата: 22.03.2024 13:57
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Коблівська сільська рада стала учасницею нової Програми підтримки «Розробка та впровадження громадського бюджету» від U-LEAD з Європою.

Команда Коблівської сільської ради у складі секретаря ради Світлани Талохи, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Тетяни Ковалик, начальника фінансового відділу Ірини Бергалевич та директора КУ «Агенція місцевого розвитку Коблівської сільської ради» Сергія Федосєєва були відібрані серед більш ніж 400 поданих заявок і стали  єдиною  в Миколаївській області громадою із 16 відібраних, яка пройде навчальний курс.

Завдяки проєкту спеціалісти громади матимуть змогу навчитися запроваджувати та ефективно використовувати громадські бюджети.

Фото без опису

Навчання триватиме шість місяців під час якого буде проводитися постійне інформування населення та спільна реалізація Громадського бюджету.

Що таке Громадський бюджет?

Фото без описуГромадський бюджет (бюджет участі) – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення свого рідного населеного пункту та/або голосування за них.

Мешканці самостійно пропонують та обирають, на що саме витратити частину коштів місцевого бюджету.

Фото без описуГромадський бюджет – це механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, робити громаду кращою та дати можливість кожному мешканцю відчути причетність та відповідальність за те, якою буде його громада.

Фото без описуГромадський бюджет – це можливість підготувати свій проєкт (ініціативу), подати його до відповідної комісії на розгляд та у разі відповідності умовам та вимогам конкурсу допущення його до голосування і у разі перемоги – до фінансування та реалізації проєкту.

 

Процес розпочато. Далі буде…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь