11 квітня Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

Дата: 11.04.2024 15:42
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

11 квітня в усьому світі відзначають пам’ятну дату - Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. Вона встановлена в пам’ять про повстання в'язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося 11 квітня 1945 року. Це пам'ятна дата, яка відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців. Саме цей день входження американців на територію Бухенвальду — і був прийнятий як дата, коли відзначається «Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів». 

Щорічно в цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Коли весь цивілізований світ повторює  щоразу «Ніколи знову», тільки одна країна сканувала «Можемо повторити». Трагедія Другої світової війни повторюється і сьогодні. З початком безпрецедентної російської агресії весь світ побачив, що вони мали на увазі під своїм лозунгом. Це страшні воєнні злочини проти мирних жителів, які армія російської федерації вчиняє в Україні. БУЧА, ВОРЗЕЛЬ, ІРПІНЬ, ГОСТОМЕЛЬ, БОРОДЯНКА, МОТИЖИН, ЧЕРНІГІВ, ХАРКІВ, МЕЛІТОПОЛЬ, МАРІУПОЛЬ….

Однак, попри все, ми продовжуємо робити свою важливу справу: бережемо події сьогодення, щоб наші нащадки знали про героїчні вчинки українського народу, який сьогодні як ніколи об’єднався заради єдиної мети – Перемоги!

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів — це день, коли ми вшановуємо подвиг борців антифашистського опору, висловлюємо повагу старшому поколінню, на долю якого випали неймовірні муки і страждання.

Фото без опису

Уклонімося мужності та світлій пам’яті людей, чиї життя несправедливо обірвалися за колючим дротом концтабору. Наш праведний обов’язок – пам’ятати про борців антифашистського опору задля збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.

Україна разом з усім світом, вклоняється людям, які пройшли важкий шлях через концентраційні табори. Саме в цей день, увесь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах, розташованих і на території України.

Вічна пам'ять усім загиблим у пекельних муках та катуваннях!

Пробачення їм ніколи не буде!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь