Коблеве: місце зустрічі культурних традицій

Дата: 25.05.2024 09:41
Кількість переглядів: 142

Фото без опису⚡Проєкт "ЄДИСАН" відвідав колишню ставку єдисанських ханів, розташовану в нинішньому Коблеве.

💬Брендове "Коблеве" - це не тільки знаменитий чорноморський курорт та вина №1 в Україні, це ще древня і малодосліджена культурна та археологічна спадщина. Це місце, де у 18 столітті знаходилася столиця єдисанських ногайських ханів, які не терпіли ні османської, ні кримської влади і воліли бути незалежними та непідконтрольними...

🔰Символічно, що 24 травня 2024 року в Коблівській публічній бібліотеці відбулась презентація проєкту "Центр культурної спадщини ЄДИСАН" та стартова зустріч-навчання працівників культури, майстрів та краєзнавців Коблівської громади.

ℹ️На заході були присутні 23 представники громадськості, влади, культури, народних майстрів та краєзнавців з усіх старостинських округів Коблівської громади, включаючи Коблево, Рибаківки, Анатолівки, Українку, Новофедорівку та Тузлів.

👉Світлана Талоха, секретар Коблівської сільської ради, вітала учасників заходу та висловила підтримку проєкту "ЄДИСАН".

〽️Проєкт передбачає діяльність виставкового YedysanArtHall, глибоке дослідження об'єктів культурної спадщини, створення понад 100 унікальних текстів у Вікіпедії, інтерактивного GIS-Атласу культурної спадщини та проведення Етно-Фестивалю "Єдисан".

Фото без опису Фото без опису


Проєкт реалізується командою ГО "ЕКО Березань" за підтримки фонду IZOLYATSIA. Platform for Cultural та Фонд “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами 🇬🇧Великої Британії, 🇪🇪Естонії, 🇨🇦Канади, 🇳🇱Нідерландів, 🇺🇸Сполучених Штатів Америки, 🇫🇮Фінляндії, 🇨🇭Швейцарії та 🇫🇮Швеції.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь