4 червня – Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами збройної агресії рф проти України...

Дата: 04.06.2024 15:56
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

4 червня – Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії. Сьогодні вшановуємо пам'ять кожної дитини, яка загинула внаслідок збройної агресії рф проти України.

Починаючи з 2014 року через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення і втрачають життя. Починаючи з 2014 року по червень 2021 року загинуло щонайменше 240 дітей. Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни» станом на 2 травня 2024 року внаслідок збройної агресії рф проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей. Проте такі дані не є остаточним, оскільки неможливо отримати достовірну інформацію через активні бойові дії і тимчасову окупацію частини території України.

Ви тільки вдумайтесь в ці цифри. Вони жахають. Це не просто суха статистика. Це людські, й що найгірше за все - дитячі долі, життя. Але й вони ще не остаточні. В межах суворих дотримань та вимог в воєнний стан Коблівська громада вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

А також було покладання квітів та запалювання свічок на могилі Антоненко Артема Олександровича 03.06.2011 р.н., який загинув під час російсько-української війни 06.03 2022року села Рибаківка.

Фото без опису Фото без опису

Цього року наша громада приєдналася до акції "Голос дітей" яку започаткувала перша леді Олена Зеленська 4 червня 2022 року.

День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. В рамках акції в цей день діти прив’язують на дерева дзвіночки, які символізують голоси вбитих маленьких українців. Також сьогодні проходять тематичні заходи просвітницького та виховного змісту в закладах культури.

Фото без опису Фото без опису

Українські діти, на жаль, стають ціллю окупантів. Це злочин не лише проти гуманності, це злочин проти майбутнього всього світу. Окупант не уникне відповідальності за свої дії!

Світла пам‘ять загиблим...🕯️



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь