Онлайн-курс "Мова меморіалів" на Освітній онлайн-платформі "Зрозуміло!"

Дата: 20.06.2024 11:13
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Нещодавно на освітній онлайн-платформі "Зрозуміло!" було презентовано новий навчальний курс, який навчає розуміти мову та символізм меморіальних об'єктів. 

Російсько-українська війна спричинила значне зростання суспільного інтересу до увічнення пам'яті про сучасні трагічні події, що почалося ще з 2014 року та продовжується до сьогодні. 

Проте, щоб уникнути конфліктів і скандалів навколо нових меморіальних проектів, важливо розуміти основні елементи, форми та традиції, що лежать в основі меморіальної практики у різних країнах. Цей курс "Мова меморіалів" допомагає аудиторії набути таких знань через вивчення конкретних прикладів, що дозволить їм сформувати орієнтири для розвитку нової меморіальної мови в контексті війни в Україні.

Зокрема, курс дає можливість дізнатися, як "читати" меморіал як текст, які візуальні форми та прийоми використовують його творці, як розвивалася світова меморіальна практика, як філософські концепції допомагають розуміти "послання" меморіалів, і як вони можуть сприяти соціальному зціленню та опрацюванню складного минулого.

Курс «Мова меморіалів» безкоштовний та доступний на Освітній онлайн-платформі ЗРОЗУМІЛО за 👉 покликанням

Курс буде корисний для широкого кола зацікавлених сторін - від представників громад, що прагнуть створювати меморіали у своїх локаціях, до освітян, владних структур, громадянського суспільства та всіх, хто займається темами пам'яті та історії в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь