Рада ЄС підтвердила початок переговорів про вступ до Євросоюзу: що повинна зробити Україна у сфері закупівель на цьому шляху.

Дата: 25.06.2024 08:41
Кількість переглядів: 96

Фото без описуОднією із основних вимог, які ставив Європейський Союз перед Україною для підтвердження її кандидатського статусу, стосувалися публічних закупівель.

 

Навіщо? Для забезпечення процесів адаптації правил публічних закупівель України з аналогічними правилами Євросоюзу.
 

Для цього розпорядженням КМУ від 02 лютого 2024 р. № 76-р було схвалено Стратегію реформування системи публічних закупівель на 2024—2026 роки та затвердження операційного плану її реалізації у 2024—2025 роках.
Розроблено  проект нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», вимогами якого окреслено основні етапи становлення системи публічних закупівель в контексті інтеграції України в ЄС.

 

З метою ознайомлення з новелами законодавства у сфері публічних закупівель 06-07 червня у місті Кропивницькому відбувся перший регіональний тренінг на тему: «Публічні закупівлі протягом періоду вступу до ЄС. Огляд потенційних юридичних і інституційних змін та стратегічних заходів для підвищення ефективності закупівель».
 

На тренінгу було підвищено рівень обізнаності серед учасників закупівельних процесів стосовно заходів, спрямованих на модернізацію та професіоналізацію публічних закупівель.
Також учасники мали змогу дізнатися про судову практику у сфері публічних закупівель.
Окремо йшлося про розгляд скарг Антимонопольним комітетом України.
Було акцентовано увагу на важливості вимірювання ефективності закупівель для оптимізації процесу закупівель та інструментах управління KPI.
Захід було організовано Міністерством економіки України спільно з експертами Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в України, в рамках Компоненту 2 «Публічні закупівлі «Програми EU4PFM». 

 

У тренінгу взяли участь уповноважені особи з Кіровоградської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей. 
Зокрема, учасниками від Коблівської громади стали Тетяна Ковалик начальник відділу економічного розвитку та інвестиції Коблівської сільської ради та Олександра Дремлюга спеціаліст відділу освіти Коблівської сільської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь