Вимоги до проєктів Громадського бюджету

Дата: 01.07.2024 16:21
Кількість переглядів: 58

Фото без описуСтаном на 25.06.2024 подано 1 проєкт.
При написанні проєкту врахуйте наступні вимоги.

Вимоги до проєктів Громадського бюджету:
Фото без описуПроєкти повинні бути спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду громади, сприяти соціально-економічному розвитку,  впровадженню сучасних інноваційних проєктів у всіх сферах життєдіяльності громади (не пов’язані з поточною роботою у відповідних галузях та сферах діяльності і поточним утриманням бюджетних установ).
Фото без описуРазом з проєктом автор подає підтвердний документ реєстрації та проживання на території громади: копія паспорту, довідка ВПО (для внутрішньо-переміщених осіб) або інші документи, що підтверджують їх проживання на території.
Фото без описуПроєкт розробляється автором за формою згідно з Додатком 2 до Положення. Повинні бути заповнені усі обов'язкові поля форми у Додатку 2 до Положення;
Фото без описуНазва проєкту повинна бути викладена лаконічно, в межах одного речення. Оригінальні назви не повинні суперечити їх основній меті.
Фото без описуПлан заходів з виконання проєкту повинен відображати етапи виконання проєкту, зокрема закупівлю товарів (виконання робіт, надання послуг, у залежності від потреб проєкту).
Фото без описуРозрахунки, креслення, що розкривають сутність, цілі проєкту та можливість його практичної реалізації, додаються автором до проєкту, про що зазначається у формі проєкту (назва додатку та кількість сторінок).
Фото без описуПроєкт має відповідати нормам законодавства та обмеженням відповідно до постанови КМУ від 9 червня 2021 р. № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».
Фото без описуПроєкт повинен відповідати тематиці проєктів (Додаток 1 до Положення): Безпека та громадський порядок, Енергозбереження, Комунальне господарство, Навколишнє середовище, Соціальний захист.
Фото без описуПитання реалізації проєкту повинні бути в межах компетенції Коблівської сільської ради та її виконавчих органів.
Фото без описуРеалізація проєкту повинна здійснюватися на землях, які належать на праві комунальної власності Коблівської сільської територіальної громади, на території будівель (приміщень) загального користування та об’єктів соціально-культурної сфери комунальної форми власності, на території або об’єктах, що перебувають у власності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Фото без описуРеалізація проєкту не повинна порушувати прав інших осіб.
Фото без описуРеалізація проєкту не порушує прав інтелектуальної власності.
Фото без описуТривалість реалізації проєкту – до закінчення бюджетного 2025 року.
Фото без описуРозрахований автором бюджет проєкту включає усі витрати, пов’язані   з: розробкою проєктної документації; закупівлею сировини, матеріалів, комплектуючих; оплатою підрядникам за виконання робіт, надання послуг (в т.ч. логістичних: доставка, зберігання) та інше.
Фото без описуПроєкт не повинен суперечити затвердженій містобудівній документації.
Фото без описуПроєкт не може передбачати ремонт та реконструкцію приватного майна, окрім територій або об’єктів, що перебувають у власності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), органів самоорганізації населення (ОСН), за умови вільного доступу до цих територій, відповідно до напрямків місцевих цільових програм.
Фото без описуОб’єкт, який створений за реалізацією проекту має бути загальнодоступним для всіх жителів громади та не мати комерційного характеру.
Фото без описуПроєкт подається автором у електронному вигляді (платформа Е-DEM, або на електронну пошту econom_koblevorada@ukr.net) або у паперовому вигляді у пункті супроводу громадського бюджету. 
Фото без описуПроєкт подається разом з підписами підтримки проєкту від не менше 15-ти дієздатних фізичних осіб, що зареєстровані на території населених пунктів Коблівської сільської територіальної громади (за винятком ініціатора), за формою, наведеною у Додатку 2 до Положення. 
Фото без описуПодання проєкту у паперовому вигляді здійснюється за умови пред’явлення автором оригіналу паспорту громадянина України або ID картки. При поданні проєкту у електронному вигляді, автор вказує серію і номер зазначених документів в електронному повідомленні та прикріплює їх скановану копію.
Фото без описуАвтор проєкту у будь-який момент може зняти свій проєкт з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.
Фото без описуАвтор  проєкту може подати на конкурс не більше одного проєкту.
Фото без описуПроєкт перевіряється Комісією на предмет:

  • відповідності найменування та ідеї проєкту його змісту, нормам законодавства та суспільної моралі;
  • відповідності місцевим цільовим програмам, нормам Бюджетного кодексу,  та вимогам постанови КМУ від 9 червня 2021 р. № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану»;
  • повноти заповнення всіх обов’язкових полів проєкту за формою та у обсязі, що відповідають нормам Положення; 
  • відповідності підписів підтримки проєкту встановленим вимогам;
  • відсутності нецензурної лексики;
  • відсутності наклепів, образ;
  • відсутності закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади тощо;
  • відсутності ознак комерційного проєкту;

Фото без описуУ випадку, якщо форма проєкту є неповною або заповненою з помилками, представник відділу економічного розвитку та інвестицій Коблівської сільської ради  електронною поштою повідомляє про це автора проєкту. Автор проєкту протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення надає необхідну інформацію або вносить корективи у проєкт. В іншому випадку проєктна пропозиція буде відхилена.
Фото без описуДетальніше про Громадський бюджет: на сайті Коблівської громади та у телеграм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь