Токсикоінфекції. Отруєння сальмонелами. Профілактика харчових отруєнь
Під час дії воєнного стану в Україні вимушено збільшився переїзд населення по території України та в інші країни. Умови пересування населення, а саме довге очікування на вокзалах, пунктах пропуску, в сховищах, тривале перебування у транспорті, де відсутні умови для зберігання продуктів та миття рук, можуть бути причинами виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
ПОВІДОМЛЕННЯ RASFF: етиленоксид у ванільному морозиві
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 18.07.2022 №11.1.2- 17/8817 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.4027-fup 10» стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ «Сільпо Фуд», вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081).
Повідомлення RASFF стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у кухонному посуді
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 29.06.2022 № 11.1.2-17/7754 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.3459 fup 2» стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у кухонному посуді з Китаю постачальник: NINGBO FUTURE HOUSEWARE CO., LTD., China; виробник: DAJAR Sp. z o.o., Poland; трейдер: Dajar Home&Garden SRL, Romania), що експортувався до України (отримувач: ТОВ «ПОСУД-ТЕКСТИЛЬ БЦ», вул. Ярослава Мудрого, 4, м. Біла Церква, Київська обл., 09100).
Обережно, сказ
Сказ (синонім водобоязнь, гідрофобія) – гостра інфекційна хвороба з групи вірусних зоонозів, розвивається внаслідок укусу або ослинення хворою твариною, характеризується важкими ураженнями центральної нервової системи і закінчується смертельним результатом.
Щодо безпечності харчових продуктів
Безпечність харчовиих продуктів (англ. Food safety) — є науковою дисципліною, яка описує обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження.
Як вберегтися від холери
Як в мирний час так і під час воєнних дій через низку причин: підвищення температури повітря, погіршення якості питної води, неналежне дотримання санітарних норм - можуть виникати спалахи або епідемії інфекційних хвороб, зокрема – холери.